T02 Latviassa

T02-voitokas lauantai Latviassa

Lauantaina joukkue kokoontui aamiaiselle puoli kahdeksalta ja kahdeksalta lähdimmekin jo Vadimsin kyydillä Salaspilsiä ja harjoituksia kohti. Aamutreeneissä heräteltiin ja viriteltiin pelivälineitä jotta olemme illan ottelussa täydessä iskussa heti alkuvihellyksestä. Harjoitusten jälkeen suuntasimme takaisin hotellille lounaalle ja lepäämään. Olemme tällä matkalla keskustelleet paljon otteluun valmistautumisesta sekä sen yksilöllisyydestä ja yhteisöllisyydestä. Lyhyen taktiikkapalaverin jälkeen pelaajat vetäytyivätkin valmistautumaan kukin tyylillään.
Ennen paluuta Salaspilsin hallille ehdimme vielä tankata välipalan ja niin olimme valmiina taistoon. Valmistautuminen ja alkulämmittely suoritettiin pitkän kaavan mukaan ja aloitettiin reippaalla happihyppelyllä Salaspilsin ympäristössä.
Joukkue tuli otteluun selkeästi erinomaisesti latautuneena ja oli aika pian selvää kenen tahdissa ottelua pelattaisiin. Puolustus ja maalivahtipeli toimivat loistavasti alusta asti ja tämän avulla pystyimme kontraamaan tehokkaasti.
Käytännössä katsoen koko ottelu, lukuunottamatta 11 hyökkäyksen maalitonta jaksoa toisen puoliajan alussa, sujui suunnitelman mukaan. Tämän jakson aikana joukkuetta rasittivat tekniset virheet ja tolppalaukaukset. Ensimmäisellä puoliajalla joukkueella oli ainoastaan 4 teknistä virhettä ja hienot heitot tekivät vastustajan maalivahdin olon tolppien välissä varsin epämukavaksi, vain kaksi torjuntaa kirjattiin hänen nimiinsä.
Suomen maalivahdit, Stella Bruncrona ja Moa Sjölund, pelasivat vahvasti ja vastasivat yhdessä 24 torjunnasta.
Päävalmentaja Tomas Mecklin analysoi päivän peliä seuraavasti:
”Koimme tänään niin paljon onnistumisia. Moni uusi pelaaja otti aimo askeleen eteen, ottaen hienosti vastuuta ja uutta roolia sekä joukkueessa että kentällä.
Vastustaja onnistui hyökkäyspäässä tietyissä asioissa, mutta joukkue ratkaisi tilanteet yhdessä eikä antanut periksi.
Hyökkäyspelissä oli rauhallisuutta. Saimme yhteispelin luistamaan, tietyissä yhdistelmissä yllättävänkin hyvin.
Tämän päivän peli oli selkeästi hyväksytty suoritus. Tiettyjä asioita viilataan vielä huomenna, sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Haetaan lisää tasaisuutta suoritukseen, sitä että pystymme pelaamaan 60 minuuttia omalla tasollamme ja vähän lisää vauhtia.
Tästä on hyvä lähteä huomiseen 0-0 tilanteeseen.”
Tyytyväisinä omaan otteluun saimme sitten asettua kannattajan rooliin seuraamaan poikien ottelua. Tästä ottelusta tuli tasaväkisempi ja ratkaisu nähtiin vasta viimeisen kymmenen minuutin aikana jolloin pojat saivat lopun ottelun vuorotahtiselle maalinteolle ja saivat voimakkaalla loppurutistuksella aikaan 6 maalin voittomarginaalin.
Hieno päivä molemmille joukkueille, muuta ei voi sanoa.
Väsyneinä mutta tyytyväisinä palasimme hotellille vasta klo 21.30 suoraan myöhäiseen illallispöytään. Tämän jälkeen pelaajat vetäytyivät yöpuulle, joukkueenjohdon vielä jäädessä analysoimaan päivän antia ja hiomaan huomispäivän suunnitelmia.
 
Suomen pelaajat ja maalintekijät: Anckar Patricia, Bruncrona Stella (mv), Eklund Alicia, Härkonen Kira 4, Joutjärvi Sofia 4, Maijala Iida 1, von Nandelstadh Emma 3, Neumayer Olivia 4, Nousiainen Nea, Nyman Hanna 3, Reinikainen Fanny 6, Sandelin Sara 3, Sannholm Maja 3, Sjölund Moa (mv), Sjöstedt Ebba 5.
Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.