T02-landslaget: EM i Georgien dag 1

På torsdagkväll 1.8 inleddes resan mot Georgien och EM turneringen. Vi flög först till Istanbul med Turkish Airlines och därifrån sedan till Tblisi, Georgien. Resan var lång och utmattande och då vi anlände i Tblisi var klockan 04:30 på morgonen. Därefter väntade vi ännu på det grekiska laget som skulle åka med samma buss som vi till hotellet.
Efter att vi anlänt till hotellet Beaumonde Garden, där vi ska bo under veckan, gick alla och sova.

Området som idag är Georgien har under flera århundraden varit under andra stormakters härskanden. Bland annat romarna och grekerna grundade ursprungligen kolonier i området.
På 1800-talet kom Georgien under Tsarrysslands kontroll. Efter ryska revolutionen förklarades landet självständigt för första gången men inte för mer än 6 år då den Röda armen invaderade Georgien 1921. Georgien var en del av Sovjetunionen ända till 1991 då landet blev självständigt. Konflikterna tog tyvärr inte slut då Georgien fick självständighet eftersom områdena Sydossetien och Abchazien själva ville förklara sig självständiga. 2008 i augusti inleddes Kriget i Georgien där de ovannämnda delarna tillsammans med Ryssland utgjorde ena parten mot Georgien. Oroligheterna pågick officiellt i 8 dagar men situationen är fortfarande inte löst.

– Karla och Stella

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.