T02 maajoukkueen W19 EHF Championship vastustajat arvottu

Keskiviikkona 10.2. arvottiin kesällä pelattavien Women’s 19 EHF EURO ja EHF Championship turnauksien lohkot EHF:n pääkonttorissa Wienissä.

Suomi osallistuu aiemman ja aikaisempien ikäluokkien menestyksen perusteella EHF Championship -turnaukseen, joka Suomen osalta pelataan Skopjessa, Pohjois-Makedoniassa. Kaiken kaikkiaan EHF Championship -kilpailuihin osallistuu 18 maata. Toinen kahdeksan maan EHF Championship -turnaus pelataan samanaikaisesti, eli 10.–18.7.2021 Chieti/Pescarassa, Italiassa.

Pohjois-Makedonian turnauksen 10 joukkuetta on arvottu seuraaviin ryhmiin:

Ryhmä A: Islanti, Valko-Venäjä, Puola, Suomi, Iso-Britannia

Ryhmä B: Hollanti, Pohjois-Makedonia, Färsaaret, Kosovo, Bosnia-Herzegovina

Ensi kesän vastustajista Suomi on kohdannut aikaisemmin vain Islannin, European Open-turnauksessa Göteborgissa kesällä 2018. Tällöin Suomi kaatoi islannittaret lukemin 13-10.

Italian turnaukseen osallistuu seuraavat maat: Bulgaria, Espanja, Georgia, Italia, Israel, Liettua, Serbia ja Turkki.

T02 joukkueen päävalmentaja Nils Kühr kommentoi arvonnan tulosta tuoreeltaan seuraavasti:

”Mielestäni meidän ryhmä on mielenkiintoinen, hyviä joukkueita. On vaikeaa ennakoida muiden joukkueiden pelaamista koska kukaan ei ole päässyt pelaamaan otteluita kuluneen vuoden aikana koronatilanteesta johtuen. Kaikki joukkueet ovat samalla viivalla haasteen edessä. Toisaalta siinä voi olla meille yllätyksen paikka. Pidetään peukkuja että koronatilanne hellittää kesää kohti että pääsemme harjoittelemaan täysipainoisesti ja turnaus voidaan pelata.”

Linkki EHF:n uutiseen arvontatilaisuudesta

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.