P96 voitti Latvian, mutta hävisi Virolle

Suomen P96-maajoukkue hävisi Virolle harjoitusleirin yhteydessä Latvian Ludzassa järjestetyssä maaottelussa. Viro voitti ottelun 24-20 (13-12).
Suomi lähti otteluun vajaamiehisenä, kun kolme pelaajaa joutui huilaamaan loukkaantumisten ja vatsataudin takia, ja vielä maalivahti Atte Pakarisenkin kaatoi vatsatauti juuri ennen peliä. Ottelun ennakkoasetelmat olivat siis hieman haastavat, ja kokoonpanoa jouduttiin improvisoimaan.

– Yksikään pelaajistamme ei oikeastaan tänään päässyt omalle tasolleen. Vielä kun vastustajan maalivahti pelasi elämänsä ottelun, on hankala voittaa. Tämä oli myös karu muistutus siitä, että vaikka koto-Suomessa 80 % panos kentällä monesti riittää varsinkin näille maajoukkuepojille pelin hallintaan ja voittamiseen, niin kansainvälisillä kentillä tulee noutaja, jos ei ole sata lasissa koko ajan joka ikisessä pelissä. Marginaalit ovat pienet. Kaikki kunnia kuitenkin Virolle, pelasivat parhaan maaottelunsa, sanoo P96-päävalmentaja Mikko Koskue.

– Kokonaisuutena leiri oli kuitenkin onnistunut. Pelasimme kaksi hyvää peliä, eikä kolmaskaan mikään katastrofi ollut. Hieman liikaa pelin taso edelleen vaihtelee. Tempoon ja kurinalaisuuteen olen tyytyväinen, niissä ollaan menty eteenpäin, Koskue toteaa.

Seuraavaksi P96 lähtee tapaninpäivänä kovatasoiseen Sparkassen Cupiin (ent. Victors Cup). Sinne lähdetään parantamaan omaa peliä ja hakemaan kovatasoisia ja -tempoisia pelejä, kun vastassa on Euroopan ehdottomia kärkimaita tässä ikäluokassa.

Suomen maalintekijät Viroa vastaan:

Theo Westerlund 5, Joonas Nieminen 4, Paavo Brummer 3, Oliver Helander 3, Ian Martin 2, Albert Rehnberg 2, Valto Kuusisto 1.

 

Harjoitusmaaottelussa  Suomi kukisti Latvian maalein 28-23

Suomi pelasi loistavasti ottelun alussa ja johti 14 minuutin jälkeen jo 13-4, ennen kuin Latvia sai omasta pelistään kiinni. Puoliaikatulos oli 16-12 Suomen hyväksi.
P96:n valmentaja Mikko Koskuen kommentti ottelusta: ”Jatkettiin siitä mihin jäätiin perjantaina. Pojat pelasivat loistavasti ensimmäisen puoliajan ensimmäisen puoliskon. Se oli parasta peliä molemmissa päissä mitä tämä joukkue on pelannut. Sen jälkeen ote vähän herpaantui ja Latvia, joka on hyvä joukkue, pääsi mukaan peliin erinomaisilla heitoilla. Tämä oli loistava treeni, jouduttiin pelaamaan paineen alla kun Latvia painoi päälle ja kotiyleisö kannusti. Kaikenkaikkiaan hyvä kollektiivinen peli Suomelta.”
Suomen maalintekijät: Oliver Helander 8, Paavo Brummer 5, Theo Westerlund 5, Ian Martin 4, Albert Rehnberg 3, Elias Nyman 2, Vincent Voutilainen 1.
Harjoitusleiri Ludzassa jatkuu vielä huomenna sunnuntaina. Viimeinen harjoituspeli pelataan Viroa vastaan aamulla klo 9.00.

Ottelu streamataan osoitteessa tv.handball.lv.

Aikaisemmassa ottelussa P96   juoksi Ludzan liigajoukkueen SK Latgolsin kumoon maalein 41-25. Suomen pojat ottivat ohjat käsiinsä heti ottelun alusta ja lisäsivät johtoaan tasaisesti.

Maalitehtailu onnistui kaikilta pelaajilta maalivahteja lukuunottamatta. Eniten maaleja tekivät Albert Rehnberg 7, Elis Alander 5, Oliver Helander 5 ja Theo Westerlund 5.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.