P96 – Islanti vahvempi Merzigissä

Suomen P96 aloitti Merzigin turnauksen perjantaina Islantia vastaan. Islanti vei ottelun lukemin 25-17 (11-12). Ottelu alkoi Suomelta tahmeasti, ja Islanti johti peliä 6-1. Sen jälkeen Suomi sai juonesta kiinni ja pelasi loistavasti mennen tauolle yhden maalin johdossa.
Toinen puoliaika alkoi jälleen Islannin komennuksessa, ja Suomi onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa vasta 12. minuutin kohdalla. Suomen puolustus toimi kohtalaisesti, mutta hyökkäykseen lähdöt ja asemahyökkäyspeli ei toiminut vaikka erilaisia hyökkäysvariaatioita kokeiltiin. Ensimmäisellä puoliajalla löydettiin lääkkeet sekä 6:0 että 3:2:1 puolustuksia vastaan, mutta toisella puoliajalla islannin korkea ja isokokoinen puolustus oli turhan vaikea murtaa. Huomenna vastassa on lohkon ennakkosuosikit Sveitsi ja Saksa, joten ainakaan helpommaksi ei vastus käy.
Päävalmentaja Mikko Koskuen kommentit: Alussa emme päässeet peliin mukaan, vaan jostain syystä taas kerran jouduimme totuttelemaan kovaan tempoon ja agressiiviseen puolustukseen ja annoimme kaverille viisi maalia eteen aivan liian helposti. Positiivista oli miten nousimme niskalenkistä ja saimme pelistä kiinni. Toisella puoliajalla hyökkäys ei ottanut onnistuakseen vaikka mitä teimme. Jälleen kerran puolustuksemme toimi paremmin kuin hyökkäyspää. Liikaa teknisiä virheitä kostautuu heti näissä peleissä. Ei auta muuta kun leuka ylös ja huomenna uutta putkeen. Yritetään ottaa tämän päivän pelistä positiiviset asiat mukaan ja parantaa omaa peliä, vaikka vastus kovenisikin.
Suomen maalintekijät: Oliver Helander 9, Theo Westerlund 5, Ian Martin 1, Albert Rehnberg 1, Vincent Voutilainen 1.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.