P02 maajoukkue kohti EHF Championship -turnausta

2002-2003 -syntyneiden poikien maajoukkue suuntaa viikonloppuna Bulgarian Varnaan, jossa pelataan poikkeuksellinen MU19 EHF Championships -turnaus. Poikkeuksellinen siksi, että turnaus on jo kahteen otteeseen siirtynyt COVID-19 pandemian johdosta. Alunperin turnaus oli määrä pelata Burgasissa, Bulgariassa elokuussa 2020. Joukkue on valmistautunut turnaukseen vallitsevan tilanteen sallimissa puitteissa ja on valmis taistelemaan sekä näyttämään iskukykynsä 16.-22.8. pelattavassa turnauksessa

Joukkue turnauksessa

Suomen valmennusjohto on valinnut turnaukseen seuraavan joukkueen:

Shirt No.Family NameFirst NameClub(*) Pl. Pos.Int. Matches
20GrönmarkVictorHIFKPV
9HakkarainenSanteriDickenLB8
5HammarbergEdwardFlensburg (GER)LB16
7KaukorantaMiikaCocksCB8
13KemppainenJuliusCocksLW
17MaskulaCajusÅIFKRW
18MbembelaKarimGrIFKRB10
19MolaugJonatanHaslum IL (NOR)LB2
1NordqvistFelixÅIFKGK
6NorströmRasmusÅIFKRB
12ParvinenFredrikGrIFKGK
4PeitsaroBenjaminSjundeå IFCB
10QvistAlexanderGrIFKRB10
11RoosJonathanBK-46LW8
15VainionpääSanteriCocksPV10
3von KnorringCasimirDickenRW2

Poikkeukselliset olosuhteet

Turnausjärjestelyt ovat maailmalla vallitsevan tilanteen johdosta poikkeukselliset, jopa matkustaminen luo omat haasteet joukkueelle. Turnausmatka joukkueella alkaa jo lauantaina 14.8.2021 lennolla Istanbuliin, jossa joukkue viettää yön hotellissa ja jatkaa matkaa sunnuntaiaamulla kohti Bulgariaa. Turnauksessa joukkueenjohtajana toimivan Jaakko Horellin mukaan kaikki mahdollinen tehdään joukkueen iskukyvyn varmistamiseksi:

Matka asettaa meille pieniä haasteita, tärkeintä on se, että pystymme varmistamaan joukkueelle COVID-19 turvalliset olosuhteet. Teemme kaiken voitavan joukkueen iskukyvyn varmistamiseksi turnausta ajatellen.

Saamiemme tietojen mukaan joukkue elää ns. kuplassa koko turnauksen ajan, hotellilla kaikki järjestelyt ovat erittäin tiukat ja kaikkina pelipäivinä turnausjoukkueet tekevät antigeenitestin, jota Euroopan Käsipalloliitto valvoo.

Joukkue valmistautui turnaukseen Turussa järjestetyllä leirillä

Itse turnaukseen joukkue valmistautui Turussa järjestetyllä leirillä, jossa joukkue myös pelasi kaksi harjoitusottelua ÅIFK:n miesten joukkuetta vastaan. Molemmat ottelut päättyivät ÅIFK:n voittoon, ensimmäisen päättyessä lukemiin 26-21, toisessa, Sovallassa pelatussa ottelussa lopputulos oli 27-20. Ottelut toimivat erittäin hyvänä valmistautumisena turnaukseen ja joukkue pääsikin kokeilemaan eri puolustus- sekä hyökkäyskokoonpanoja. Miesten maajoukkueen valmentajakaksikko, Ola Lindgren ja Teddy Nordling, vierailivat myös leirillä ja näkivät joukkueen valmistautumista kohti turnausta.

Joukkueen päävalmentaja Toni Kallio oli tyytyväinen joukkueen leiritykseen:

Pääsimme leirillä toteuttamaan kaiken sen, minkä olimme etukäteen suunnitelleet. Pelaajat olivat kaikessa mukana avoimin mielin ja olemme valmistautuneet niin hyvin tässä tilanteessa kuin mahdollista.

P02 maajoukkue haluaa kiittää Tuomas Lainetta, Turun Seudun Urheiluakatemiaa sekä ÅIFK:ta hyvästä yhteistyöstä leirin sekä harjoitusotteluiden mahdollistamisesta.

Turnaukseen taistelemaan voitosta

Joukkue on päättänyt lähteä turnaukseen ennakkoluulottomasti haastamaan turnauksen suosikkeja Valko-Venäjää ja Färsaaria. Lohkovoittaja nousee EHF EURO -tasolle, jossa pelaa Euroopan 16 parasta maata. Päävalmentaja Kallio uskoo joukkueen mahdollisuuksiin turnauksessa:

Tavoitteenamme on voittaa turnaus. Vastustajista ei ole hirveästi tuoretta tietoa, koska otteluita ei olla pandemiasta johtuen juuri pelattu. Keskitymme siten ensisijaisesti oman pelin kehittämiseen. Lohkosta on voitettava kaksi ottelua että pääsemme välierään ja sitä kautta sunnuntain loppuotteluun.

Saksassa SG Flensburg-Handewittin akatemiassa pelaavan ja harjoittelevan Edward Hammarbergin turnausvalmistelut ovat sujuneet Saksassa 1. Bundesliigajoukkueen harjoitusleirillä. Hammarberg odottaa innolla turnausta ja että pääsee mittaamaan sekä omaa, että joukkueen tasoa muita maajoukkueita vastaan.

On hauska pelata kansainvälisiä otteluita jälleen. Näissä otteluissa saamme verrata kehitystämme pelaajana ja ennen kaikkea joukkueena. Meillä on ollut hyvä valmistautumisaika ja nyt voimme vihdoin nauttia työstämme.

Turnaus pelataan kahdessa lohkossa:

Lohko A Lohko B
Tsekki Valko-Venäjä
Färsaaret Slovakia
Bulgaria Suomi
Liettua

Suomen otteluohjelma

Maanantai 16.8. 14:00 Valko-Venäjä Suomi
Tiistai 17.8. 16:00 Suomi Slovakia
Torstai 19.8. 14:00 Suomi Liettua

Sijoitusottelut pelataan lauantaina 21.8. ja sunnuntaina 22.8.

Otteluohjelma ja tulokset: BUL – MEN’S 19 EHF CHAMPIONSHIP 2021
Järjestävän organisaation turnaussivusto: www.varna2021ehf.com
Kaikki turnauksen ottelut striimataan: www.ehftv.com

P02-käsipallomaajoukkue on Suomen Käsipalloliiton vuosina 2002 ja 2003 syntyneiden poikien maajoukkue. Tarjoamme tavoitteellisille nuorille käsipalloilijoille mahdollisuuden tavoitella
omaa maksimipotentiaaliaan, kehittää pelaajia aikuisten maajoukkueisiin ja nostaa suomalainen käsipallo Euroopan 16 parhaan maan joukkoon.

P02 maajoukkue sosiaalisessa mediassa:

Facebook: https://www.facebook.com/P02FINNHANDBALL 
Instagram: https://www.instagram.com/p02finnhandball/

Lisätietoja:

Jaakko Horelli

Joukkueenjohtaja
jaakko.horelli@finnhandball.net
+358 40 631 4154

 

Toni Kallio

Päävalmentaja
toni.kallio@gmail.com
+358 400 456 012

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.