P02 EHF Championship: Turnausavaus päättyi tappioon Valko-Venäjälle

VALKO-VENÄJÄ – SUOMI 30–20 (14–7)

Suomi aloitti MU19 EHF Chamionship -turnausottelunsa tappiolla Valko Venäjälle lukemin 30–20 (14-7). Avauspelin vastustaja Valko-Venäjä näytti heti ottelun alussa, miksi se kuuluu turnauksen voittajasuosikkeihin ja tuntui, ettei Suomen kone päässyt ollenkaan käyntiin.

Puolustuksen pehmeys, epävarmuus pallon kanssa sekä liian kaukaa lähteneet yksilöratkaisut tarjosivat Valko-Venäjälle mahdollisuuden juosta 10 minuutissa taululle lukemat 6–0. Tästä eteenpäin Suomi alkoi pääsemään enemmän ja enemmän peliin mukaan, puolustus alkoi antamaan iskuja, hyökkäyksessä alettiin ajamaan tiloihin sovitun mukaisesti. 20 minuutin pelin jälkeen Valko-Venäjä oli edelleen karussa johtaen kuudella maalilla 10–4.

EHF media

Suomi taisteli, eritoten parantuneen puolustus ja maalivahtipelinsä ansioista, Valko-Venäjän kannoilla. Hyökkäyspää tuotti joukkueelle edelleen ongelmia, turhan passiivinen ja staattinen hyökkäyspelaaminen ei tuottanut tulosta ja teknisten virheiden määrä oli turhan suuri. Ero puoliajalle ei kuitenkaan kasvanut ylitsepääsemättömän suureksi eron ollessa seitsemässä maalissa 14–7.

 

Toiselle puoliajalle asteli uudesti syntynyt Suomi, tilanne kerrallaan vei Suomi alun 4–1 tullen jo neljän maalin päähän ja Valko-Venäjä oli pakotettu aikalisään. Vastustajan aikalisä tuotti halutun tuloksen ja Valko-Venäjä vei seuraavan jakson 3–0 siirtyen 18–11 johtoon.

Toinen puoliaika ei muodostunut trilleriksi ja Valko-Venäjä pystyi kontrolloimaan otteluntempoa ja piti Suomeen tarvittavan eron aina ottelun loppuun asti johtaen parhaimmillaan jo 12 maalilla. Loppulukemiksi muodostui 30–20.

Suomen maalilla pelannut Fredrik Parvinen onnistui ottelussa erinomaisesti ja palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.

EHF Media

”Ottelun alku oli meiltä aika tahmea, mutta pääsimme pikkuhiljaa peliin mukaan, silti tuli kymmenen maalin tappio. Toisen erän hävisimme vain kolmella maalilla, johon voimme olla kohtuullisen tyytyväisiä.” kommentoi omaan peliinsä tyytyväinen Parvinen ottelun tauottua.

Päävalmentaja Toni Kallio oli samoin harmissaan ottelun alusta, mutta käänsi jo ajatukset positiivisesti seuraavaan otteluun.

”Valitettavasti hävisimme ottelun pelin alkuun, sen jälkeen meillä oli pelissä paljon hyviä asioita. Niitä lähdemme kehittämään ja parantamaan seuraavaan otteluun.”

Suomen joukkue ja maalintekijät:

1 Nordqvist, Felix 0
3 Von Knorring, Casimir 0
4 Peitsaro, Benjamin 1
5 Hammarberg, Edward 1
6 Norström, Rasmus 0
7 Kaukoranta, Miika 2
9 Hakkarainen, Santeri 2
10 Qvist, Alexander 5
11 Roos, Jonathan 4
12 Parvinen, Fredrik 0
13 Kemppainen, Julius 3
15 Vainionpää, Santeri 0
17 Maskula, Cajus 0
18 Mbembela, Karim 0
19 Molaug, Jonatan 0
20 Grönmark, Viktor 3

 

Ottelutallenne: https://ehftv.com/player/vod/belarus-v-finland;entryId=0_g8ylw2vs;category=Full%20games

Ottelutilastot: https://www.eurohandball.com/en/match/202111113701004/belarus-finland/

Suomi kohtaa seuraavassa ottelussa tiistaina 17.8. klo 17.00 Slovakian, joka hävisi hieman yllättäen avausottelussaan Liettualle lukemin 25–27.

Turnauksen tulospalvelu Euroopan käsipalloliiton sivuilla: https://www.eurohandball.com/en/competitions/national-team-competitions/men/m19-ehf-championship-2021/ztyzseq5OFc1gtwGxByTgg/bul-men-s-19-ehf-championship-2021/

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.