Naisten maajoukkue nimetty maaliskuun leirille

Naisten maajoukkue kokoontuu 17.-20.3. leirille Kisakallioon ja joukkueen valmennuskaksikko Tomas Westerlund – Ken Sirenius on nimennyt ryhmän leirille.Suomi luopui aiemmin MM-esikarsinnoissa pelaamisesta haastavan koronatilanteen takia ja fokus siirrettiin kokonaan edessä oleviin EM-karsintoihin, joita ajatellen maaliskuun leiri on erittäin tärkeä. Ryhmän kokoamisessa on kuitenkin ollut melkoisesti haastetta tällä kertaa.

– Ikävä kyllä emme saa kaikkia ulkomailla pelaavia pelaajia leirille mukaan. Se on sääli sikäli, että tämä on todella tärkeä leiri edessä olevia EM-karsintoja ajatellen ja näin korona-aikana valmistautuminen on muutenkin haasteellista, naisten maajoukkueen toinen valmentaja Ken Sirenius kertoo.

EM-karsintojen pelaaminen sinetöityy lähipäivinä, mutta mitä todennäköisimmin Suomi aloittaa ensimmäisestä karsintavaiheesta huhtikuussa. Alustavasti karsintaturnaus pelataan 16.–18.4.

– Tämä leiri on erittäin tärkeä juuri tuota karsintaa ja siinä menestymistä ajatellen. Me haluamme ehdottomasti jatkoon varsinaiseen karsintaan, Sirenius sanoo.

Vaikka poissaoloja on, Sirenius uskoo vahvasti siihen, että leiriryhmä ja sen myötä myös EM-karsintoihin nimettävä ryhmä on motivoitunut ja tavoitteellisesti mukana.

– Poissaoloja on eri syistä, mutta saamme kuitenkin niin hyvän ryhmän kokoon, että muutoksia suunnitelmiin ei ole tarvinnut tehdä. Kaikki valitut pelaajat varmasti antavat kaikkensa ja ovat taistelemassa jatkoonpääsystä huhtikuussakin.

Pelaajat maaliskuun leirille:

MAALIVAHDIT

Roosa Niemi, HIFK

Kira Itkonen, Dicken

Suvi Erhovaara, KyIF

 

KENTTÄPELAAJAT

Tove Salokivi, Dicken

Lotta Kulju, Boden Handboll IF (SWE)

Johanna Hilli, GrIFK

Malena Heikkinen, Dicken

Ida Väyrynen, HIFK

Matilda Peitsaro, Dicken

Emma Von Nandelstadh, Atlas

Madeleine Lindholm, SIF

Annina Nyholm, HIFK

 

Jessika Gammals, Dicken

Ella Holopainen, HIFK

Linn Wentzel, Dicken

 

Malin Wilén, Tyresö Handboll (SWE)

Anna Lindholm, Dicken

Annika Näräkkä, Tyresö Handboll (SWE)

Nicolina Fredriksson, HK Aranäs (SWE)

Janica Sjöström, Dicken

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.