Naisten maajoukkue maaliskuussa Kisakallioon

Suomen naisten käsipallomaajoukkueen oli määrä pelata MM-esikarsintaturnaus Turkissa jo joulukuussa. Vallinneen tilanteen takia turnaus siirrettiin maaliskuulle ja nyt kun koronapandemia ei vaikuta olevan pikaisesti hellittämässä, Suomi on päätynyt jäämään sivuun MM-esikarsintaturnauksesta.

Turkkiin matkustamisen suhteen turvallisuusriskit katsottiin liian suuriksi keskusteluissa valmennusjohdon ja pelaajien kanssa. Karsintaturnauksen jääminen väliin on luonnollisesti ikävä asia urheilulliselta kannalta, mutta näiden keskustelujen sekä Euroopan käsipalloliiton EHF:n kanssa käydyn kommunikoinnin jälkeen Käsipalloliiton liittohallitus päätti edetä asiassa joukkueen toiveen mukaisesti.

– Totta kai olisimme halunneet MM-esikarsintaturnauksessa pelata, mutta päätimme toimia vastuullisesti ja olla ottamatta riskejä matkustamalla halki Euroopan ja kohtaamalla joukkueita toisista maista. Emme voi ajatella vain turnausta itsessään, vaan ensisijaisesti pelaajia ja heidän terveyttään, valmentaja Ken Sirenius toteaa.

Käsipalloliiton liittohallitus teki päätöksen MM-esikarsinnasta luopumisesta kokouksessaan ja tästä on informoitu myös Euroopan käsipalloliittoa, jossa tilanteeseen ja päätökseen on suhtauduttu ymmärtäväisesti. Tähtäin naisten maajoukkueen osalta onkin siirretty jo EM-karsintoihin, jotka alkavat joko keväällä tai syksyllä riippuen osallistujamaiden määrästä.

Naisten maajoukkueen kevät jatkuu maajoukkueleirillä, joka järjestetään maaliskuun puolivälin jälkeen Kisakalliossa. Leirin fokus siirtyy nyt MM-esikarsinnoista EM-karsintoihin.

– Leiri on tärkeä joukkueelle joka tapauksessa. Pystymme järjestämään sen turvallisesti siten, että mukana ovat sekä kotimaassa pelaavat että Ruotsissa pelaavat. Ruotsista tulevat pelaajat testataan viranomaisten määräysten mukaan ja tämän takia leirin alkua on vielä siirretty muutamalla päivällä, Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen kertoo.

Maaliskuun leirille valitut pelaajat julkaistaan viikolla 6.

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.