Naisten käsipallomaajoukkue nimetty EM-karsintaturnaukseen

Suomen naisten käsipallomaajoukkue palaa tositoimiin kesäkuun alussa EM-karsinnan ensimmäisen vaiheen turnauksessa Färsaarilla. Päävalmentaja Tomas Westerlund on nimennyt joukkueensa kolmen maan karsintaturnaukseen.

Vastassa karsintaturnauksessa on emäntämaa Färsaaret ja Israel. Vain voittaja etenee turnauksesta EM-karsinnan toiseen vaiheeseen. Tehtävä ei Suomen kannalta ole ennakkoon helppo, mutta jatkopaikkaa lähdetään hakemaan tiukasti.

– Meillä on nyt koossa 16 pelaajan ryhmä, jolla jatkopaikka on mahdollista saavuttaa. Sekä Färsaaret että Israel on kova vastustaja ja me emme ole pelanneet pitkään aikaan tosiotteluita, joten helppoa ei varmasti tule, päävalmentaja Westerlund sanoo.

Tauko maaotteluista on pitkä, mutta vastaava tilanne on koronavuoden myötä monella muullakin. Nyt kuitenkin näyttää paremmalta ja Westerlund joukkoineen katsoo luottavaisena kohti tavallaan uutta alkua.

– Meillä on alla hyvä leiri, jossa ei kuitenkaan ollut kaikkia Ruotsissa pelaavia pelaajia mukana. Saamme kuitenkin neljä leiripäivää alle ennen karsintaturnausta ja leirillä pyritään hiomaan sekä hyökkäys- että puolustuspeli mahdollisimman hyvään kuntoon, Westerlund suunnittelee.

Vastustajiin tutustuminenkin on jo käynnissä, vaikka koronatilanteesta johtuen tuoretta ottelumateriaalia ei juuri ole saatavilla.

– Olemme kuitenkin jotain materiaalia saaneet ja käyneet sitä läpi. Pelaajille koostetaan myös tilanteita etukäteen ja aloitetaan valmistautuminen jo ennen varsinaista kokoontumista, Westerlund kertoo.

EM-karsintaturnaus pelataan Tórshavnissa, Färsaarilla 4.–6. kesäkuuta.

Pelaajat EM-karsintaturnaukseen:

Roosa Niemi, HIFK (mv)
Suvi Erhovaara, KyIF (mv)
Emma Aarnio, VästeråsIrsta (SWE)
Ellen Voutilainen, Skuru IK (SWE)
Lotta Kulju, Boden Handboll IF (SWE)
Ingrid Degerth, KyIF
Madeleine Lindholm, SIF
Anna Westerlund, Dicken
Johanna Hilli, GrIFK
Matilda Peitsaro, Dicken
Julia Lönnborg, Tyresö Handboll (SWE)
Tove Salokivi, Dicken
Ella Holopainen, HIFK
Annika Näräkkä, Tyresö Handboll (SWE)
Nicolina Fredriksson, HK Aranäs (SWE)
Anna Lindholm, Dicken

 

Lisätietoa:

päävalmentaja Tomas Westerlund

+46 70 146 8535

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.