Naisten maajoukkueen matkapäiväkirja Slovakiasta, osa 2: lauantai

Katrilta matkapäiväkirjan toinen osa ja otteluraporttia Slovakiasta:

Lauantaina nautittiin aikainen aamiainen, jonka jälkeen vedettiin tehokas aamutreeni ja hiottiin pelikuvioita huippuunsa.
Kuten asiaan kuuluu, seuraavaksi vuorossa oli lounas ja päivälepo ja lyhyt ulkoilu. Ravitsevan välipalan nautittuamme suunnistimme pelihallia kohti!

Ottelussa Slovakian joukkueen kivikova puolustus oli myrkkyä ja ensimmäinen maali saatiin tehtyä vasta ajassa 9:20 ja seuraavaakin piti odottaa aikaan 22:10, jolloin peli oli jo Slovakialle tilanteessa 7-2. Puoliajan lopussa Suomi sai Slovakian tiukkaa puolustusta hieman aukeamaan, mutta laitaheitoista ei vain saatu tehtyä maaleja. Vähämaalinen ottelu siirtyi erätauolle Slovakian johdossa 11-3.

Toinen erä alkoi Suomelle lupaavasti, kun kavennusmaali saatiin tehtyä heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Sitten seuraavaa osumaa piti odottaa 12 minuuttia, ja kun peli oli tuolloin Slovakialle jo 17-5, oli ottelu käytännössä pelattu. Kaiken kaikkiaan puolustuksemme oli hyvä ja maalissa pelannut Sonja Koskinen otti monta torjuntaa. Ongelmaksi tuli ettei hyökkäyspäässä saatu maaleja sisään.

Päävalmentaja Jan Hagman: ”Luvuista näkee ettei positiivista sanottavaa ole liikaa. Olemme henkilökohtaisessa tekniikassa, räjähtävyydessä ja vauhdissa perässä. Tänään meillä oli vaikeuksia voittaa 1 vs 1 molemmissa päissä ja se näkyy tulostaululla.

Julia Lönnborg: ”Olimme parempia kuin keskiviikkona kotona, hyvä puolustus ja vähemmän virheitä hyökkäyksessä. Ei vain saatu laitapaikoista sisään. Lopussa Slovakia kontrasi useamman maalin mutta muuten oikein hyvä puolustus.”

-Katri

EM-karsintaottelu Slovakia – Suomi, lopputulos 25 – 8 (11-3)
Suomen maalintekijät:
Johanna Hilli, Annika Näräkkä, 2 maalia
Betina Lillqvist, Anna Lindholm, Roos Alexandra (7m), Lönnborg Julia, 1 maali

Viimeiset EM-karsintaottelunsa joulukuussa Ruotsissa pelattavaan lopputurnaukseen Suomen naisten pelaavat kesäkuun alussa. Suomi kohtaa ensin kotonaan 1.6. Puolan ja 5.6. vieraissa Unkarin.

 

lauantai-2 (450x800) lauantai-3 (450x800) lauantai-5 (800x450) lauantai-6 (800x450) lauantai-7 (800x450)