Naisten maajoukkueen ajatuksia viikonlopun Italia-peleistä

NMJ kohtaa Italian viikonloppuna kahdesti ja Suomen naisten käsipallomaajoukkueen toimitus kyseli ajatuksia ja fiiliksiä tulevasta viikonlopusta.Yksi osallistujista on kokenut ja vahvan käsipallo-osaamisen omaava Sara Jäntti Spartasta. Sara oli mukana kun NMJ edellisen kerran kohtasi italialaiset Solvallassa, ja kun hän vertaa silloista ja nykyistä joukkueetta kommentoi hän asiaa seuraavasti:
”Ollaan joka kerta menty eteenpäin kun ollaan kokoonnuttu, on siis mielenkiintoista nähdä missä mennään tällä hetkellä. Kaikki ovat ainakin treenanneet paljon henkilökohtaista fysiikkaa!”En voinut vastustaa kysymystä siitä että viimeksi kun joukkueet kohtasivat, mikä oli harjoitusotteluissa Solvallassa, tulos oli tasapeli ja kahden maalin häviö, niin mikä on avain siihen että tulokset nyt olisi paremmat sain seuraavan vastauksen Saralta? ”Pieniä muutoksia vain tullut kokoonpanoon, sanoisin että ollaan hitsauduttu joukkueena enemmän yhteen kuin vertaa edelliseen kohtaamisiin.”Kun Spartan kausi päättyi aikaisemmin kuin odotettiin, niin Sara ei ole jäänyt laakereille makaamaan. ”Kesälomaa pidin yhden iisimmän treeniviikon merkeissä, aikainen kauden lopetus on sallinut itseasiassa paremmat valmistelut kuin pitkiin aikoihin, eli on hyvin valmistauduttu.”Leirillä on myös äskettäin Ruotsissa seuraa vaihtanut Johanna Hilli,Skara HF (SWE), joka odottaa tulevalta leiriltä seuraavaa: ”Odotan kahta tasaista otteluam, joissa voimme hioa peliämme kesäkuuta varten. Slovakiaa vastaan kotona näytimme että halua riittää. Nyt vielä kaikkien taidot mukaan niin hyvä tulee!”Äskettäin maajoukkuerinkiin mukaan tullut Jessika Gammals, Dicken, pohtii tulevaa viikonloppua:”Ennakkoon odotan kaksi tiukkaa ottelua, joissa peli on hyvää ja kovaa. Odotan myös hyviä harjoituksia niin kentällä kun kentän ulkopuolella mentaalipuolella.”

Kun toimitus uteli Jessikan valmistelua tuleviin maajoukkue koitoksiin saamme vastaukseksi, että Jessika on suorittanut intervalliharjoituksia juoksemalla ja polkemalla pyörää. Lihasvoimaa ei olla muutenkaan unohdettu vaan sitä ollaan parannettu käymällä punttisalilla. Pallotuntumaa hän on ylläpitänyt koulun kanssa pidetyissä palloharjoituksissa.

Aikaisemmin kertaalleen maajoukkueleirille osallistunut Julia Lönnborg, Tyresö (SWE) tekee paluun maajoukkueeseen ja kysyessä hänen fiiliksiä vastaa hän seuraavasti: ”Det känns jättekul att få chansen att representera Finlands landslag och spela match mot internationellt motstånd mitt under försäsongen, som annars innehåller mest löpning och fys. Jag hoppas på en rolig och fartfylld helg!”

Kysyin myös jos hänen menneestä kaudesta Tyresön kanssa joku hetki on jäänyt erityisesti mieleen ja siihen sain nopean vastauksen: ”Det var sjukt häftigt och samtidigt overkligt att avgöra toppmatchen mot Helsingborg i damallsvenskan med ett frikastmål det sista som sker i matchen.”

Julia joka on kasvanut ja asunut Ruotsissa koko elämänsä omaa myös Suomen kansalaisuuden äitinsä isovanhempien puolelta ja kysyessään hänen suomen kielen taidoista tuli ilmi että se on … hieman rajoittunut. Tässä on siis joukkueelle myös työsarkaa kun lähdetään kasvattamaan Julian osaamista kun lähtökohta on:
” hahaha oj det är inte många….
yxi kaxi kolme, eisa peitä, mummo-kulta.”

Kaikki siis paikalle perjantaina ja sunnuntaina kannustamaan ja antamaan tukea Suomen naisten käsipallomaajoukkueelle. Pelit alkavat perjantaina kello 19:00 ja sunnuntaina 15:00 ja peliareena sijaitsee Solvallassa.

Tervetuloa!

DSC_9103rs

Johanna Hilli odottaa viikonlopulta paljon.