Naisten EM-karsintojen 1. vaihe pelataan Karjaalla

Naisten käsipallomaajoukkue kohtaa EM-karsintojen ykkösvaiheen vastustajansa Kosovon ja Israelin 12.–14.6.2015 Karjaalla. Suomen Käsipalloliitto otti uutisen karsintojen saamisesta kotikentälle ilolla vastaan.

”Suomi sai arvonnassa järjestelyoikeuden, jonka käytämme ilomielin. Euroopan käsipalloliitto EHF on juuri hyväksynyt Suomen ehdotuksen, joten karsintajärjestelyt käynnistyvät heti”, Suomen Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen kertoo.

”Edullisempi vaihtoehto olisi ollut matkustaa ulkomaille, mutta liittohallitus päätti järjestää karsinnat kotimaassa. Kotikarsinnat takaavat omalle maajoukkueellemme parhaat mahdolliset onnistumisen edellytykset.”

Tavoitteet korkealla

Naisten maajoukkueen päävalmentajana viime syksynä aloittanut Jan Hagman on tyytyväinen. ”Kotona pelaaminen on aina suuri etu tuttuine kenttineen ja kotiyleisöineen. Samalla saamme lajille myönteistä julkisuutta.”

Karjaalla 12.–14.6. pelattavassa ykkösvaiheen karsinnassa Suomi kohtaa perjantaina Kosovon ja sunnuntaina Israelin. Hagman pitää joukkueensa mahdollisuuksia hyvinä.

”Yritän luoda naisiin itseluottamusta ja intoa tekemiseen. Olen nähnyt Israelin ja Kosovon pelaavan, joten uskon, että ne ovat lyötävissä. Meillä on hieno joukkue, jolla nyt valmistaudumme voittamaan pelejä. Tavoitteenamme on totta kai edetä karsintojen toiseen vaiheeseen ja EM-lopputurnaukseen.”

Myös maajoukkuepelaaja Anna Lindahl pitää kotiturnauksen järjestämistä tärkeänä. ”Tasaisissa peleissä kotiyleisö on ratkaisevassa roolissa. Joukkueen kannalta on hyvä, että vältymme matkustamisesta aiheutuvalta matkaväsymykseltä.”

Jos Suomen joukkue etenee karsinnan kakkosvaiheeseen, vastaan tulevat tuoreen tiedon mukaan Unkari, Slovakia ja Puola. Joulukuussa 2016 Ruotsissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen pääsee lopulta mukaan 16 maata.

Käsipallo hyvässä nosteessa

Kotikarsintojen järjestäminen vaatii sekä käsipalloliiton toimistolta että apuna olevalta seuralta BK-46:lta paljon. Tahto järjestää kisat Suomessa kuvastaa Mitrusen mukaan osaltaan suomalaisen käsipallon ympärillä juuri nyt tapahtuvaa mukavaa pöhinää.

”Järjestämme 17.–19.4. alle 19-vuotiaiden naisten EM-karsintaturnauksen Pirkkolassa sekä 29.4. miesten Suomi-Itävalta EM-karsintapelin Vantaan Energia Areenalla. Kesäkuussa on vuorossa miesten Suomi-Saksa EM-karsintapeli ja heti sen perään naisten EM-karsinnat Karjaalla.”

”Paljon on tekeillä ja käsipallo hyvässä nosteessa. Kasvua ja kiinnostusta riittää, mikä näkyy niin junnupelaajien kuin käsipalloyleisön määrissä. Esimerkiksi käsipallon naisten runkosarjan pelien yleisömäärä on kasvanut viime vuodesta yli 14 prosenttia.”

 

https://ehf-euro.com

DSCF0085