Katri Koskela naisten maajoukkueen joukkueenjohtajaksi

Naisten käsipallomaajoukkue on saanut uuden joukkueenjohtajan. Menestyksekkään käsipallouran tehnyt nelinkertainen Suomen mestari Katri Koskela ottaa pestin vastaan odottavaisin ja innostunein mielin.

”Olin joskus ajatellut, että jonkinlainen rooli naisten maajoukkueessa olisi mielenkiintoinen, mutta kun kysymys tuli, olin yllättynyt. Päätös oli aika helppo. Joukkueessa on nyt hyvä vire päällä, joten on ilo päästä mukaan toimintaan”, Katri hymyilee.

Nuoren maajoukkueen tulevaisuutta Katri pitää hyvänä. ”Menestymisen eteen jokaisen on tehtävä paljon töitä. Paine nostaa tasoa vuosi vuodelta on kova, mutta nyt on hyvä tilaisuus jalostaa viime vuosien myönteistä asennetta ja nostetta eteenpäin.”

Oma peliura taustatukena

Vuonna 2013 peliuransa päättänyt Katri on pelannut maajoukkueessa vuosikausia ja toiminut myös oman joukkueensa Spartan kapteenina. Joukkueenjohtajakokemusta on kertynyt T90-maajoukkueesta.

”Maajoukkuehistoriastani on varmasti hyötyä. Nykyisessä maajoukkueessa on omilta peliajoilta monia tuttuja pelaajiakin. Kun on ollut maajoukkuepelaajana kaikenlaisissa turnauksissa ja tilanteissa, tietää mihin kaikkeen pitää varautua ja mistä asioista pitää huolehtia.”

”Oma roolini on nyt muotoutumassa. Joukkueenjohtaja on mielestäni neutraali hahmo valmentajien, pelaajien ja Käsipalloliiton toimiston välissä, joten toimin ikään kuin linkkinä eri tahojen välillä ja pidän osaltani huolta siitä, että homma toimii”, Katri tuumii.

Kokemusta myös ulkomailta

Katri aloitti käsipallon 10-vuotiaana Spartassa ikään kuin vahingossa, kun koulukaveri pyysi mukaan lentopallotreeneihin. ”Toisissa treeneissä selvisi, ettei kyse ollutkaan lentopallosta, ja sille tielle jäin”, Katri nauraa.

Parikymppisenä Katri pelasi kaksi vuotta Ruotsin Elitserienissa Stockholmspolisenin joukkueessa. Nyt Katri toimii Spartassa sekä valmentajana että seuran puheenjohtajana.

”Minulla on käynyt hyvä tuuri, sillä olen saanut olla mukana hyvissä joukkueissa, joiden kautta olen oppinut paljon myös kansainvälisestä käsipallosta.”

Spartan naisissa Katri on saavuttanut neljä Suomen mestaruutta. Takana on mm. 46 maaottelua kapteenina ja 86 maalia. Vuoden naispelaajaksi Katri valittiin Suomessa 2011.

 

thumb_IMG_0529_1024

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.