Tuomarin toimenpiteet: Live Score

 

Live score on käytössä kaikissa sarjoissa. Tuomarin täytyy tietää ainakin hänelle kuuluvia asioita, sillä tuomari vastaa siitä, että pöytäkirja on pelin päättyessä oikeellinen.

 

Kokoonpanot

Ennen peliä joukkueet asettavat live scoreen pelaavan kokoonpanon. Tämä on hyvä tehdä hyvissä ajoin ennen peliä, jotta otteluseuranta päästään aloittamaan oikeaan aikaan. Tuomarin täytyy olla paikalla ainakin 30 min ennen peliä ja varmistaa hyvissä ajoin, että pöytäkirjaan on lisätty pelaajat valmiiksi. Sihteeristö varmistaa tuomareilta, että pelin voi aloittaa. Tässä kohtaa tuomarin on hyvä varmistaa molempien joukkueidenjohtajilta, että kokoonpanosta varmasti löytyy kaikki pelissä pelaavat pelaajat. Pöytäkirjassa on oltava myös pelaaja, joka mahdollisesti myöhästyy pelin aloituksesta ja tulee vasta myöhemmin mukaan.

Live score-seurannan aloittamisen jälkeen ei kokoonpanoon voi enää tehdä muutoksia.

Linkki ohjeisiin pelaajien lisäämisestä/valitsemisesta peliin (aika 3.50 eteenpäin)

 

Linkki ohjevideoon, joka kertoo, miten live scorea täytetään.

Katso ainakin seuraavat kohdat:

Väärän tiedon korjaaminen: 4.15-5.10

Esimerkkitilanne: Puoliaikatauolla huomataan, että otteluseurannasta puuttuu yksi maali.

Tilanne voidaan korjata lisäämällä maali ja muuttamalla sen suoritusaika oikeaksi edellisen ohjeen avulla.

Ottelun päättäminen: 17.50-

Pelin päätyttyä tuomari tarkastaa, että pöytäkirja on oikeellinen.

Enää emme allekirjoita pöytäkirjaa emmekä lähetä lopputuloksia puhelimella, vaan varmistamme live scoresta tietojen oikeellisuudet otteluseurannan tarkistustilassa ja annamme sihteerille luvan päättää otteluseuranta. Sihteeri painaa ”Tarkistettu” ja kuittaa ”tarkkailija/erotuomari on tarkistanut pöytäkirjan”. Tämän jälkeen sihteeri voi painaa ”Tallenna” ja ottelupöytäkirja on valmis.

 

Ohiheitto ja torjutut heitot

Pienissä junioreissa ei merkitä ohiheittoja ja torjuntoja ja ne eivät ole live scoressa näkyvissäkään. C-junioreista ylöspäin nämä tilastomerkinnät ovat näkymässä, mutta niiden käyttö on vapaaehtoista.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.