P98 maajoukkue keskiviikkona kohti EM-kisoja

Suomen nuorten käsipallomaajoukkue P98 matkustaa tulevana keskiviikkona Makedonian pääkaupunki Skopjessa pidettäviin EM-kisoihin. Ottelut alkavat perjantaina, ja kisat päättyvät reilun viikon päästä sunnuntaina. Skopjessa pelaa 11 maata, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon. Suomi pelaa lohkossa A, jossa muut vastustajat ovat Viro, Liettua, Färsaaret, Valko-Venäjä ja Kreikka.

Suomen ottelut:

Pe 20.7. klo 16:00 Suomi – Viro    La 21.7. klo 16:00 Liettua – Suomi    Ma 23.7. Färsaaret – Suomi

Ti 24.7. klo 14:00 Suomi – Valko-Venäjä    To 26.7. klo 14:00 Suomi – Kreikka

Kelloajat paikallisia (Keski-Euroopan aika). Suomessa yhden tunnin lisäys.

Lauantaina ja sunnuntaina (28-29.7.) pelataan sijoitusottelut.

 

EM-kisojen kaikki ottelut striimataan. Euroopan Käsipalloliitto (EHF) tarjoaa oman verkkonsa kautta tämän mahdollisuuden.

EM-KISOJEN STRIIMIOSOITE

http://ehftv.com

 

Makedonian EM-kisoilla on omat nettisivut, josta löytyy päivittäin tarkempaa tietoa kisatapahtumista. Kannattaa tutustua.

EM-KISOJEN NETTISIVUT

https://m20championship2018.mk/

P98 maajoukkue Skopjen/Makedonia EM-kisoihin

Heinäkuun 20.-29. pelataan Makedonian pääkaupungissa, Skopjessa, käsipallon EM-kisat. Viralliselta nimeltään kisat ovat englanniksi EHF M20 Championship 2018. Makedonian lisäksi vastaavanlainen turnaus pelataan samanaikaisesti Montenegrossa. Lue lisää

Käsipalloliitto lomalla, toimisto auki taas 6.8.

Toimisto on suljettuna heinäkuun ja takaisin olemme 6.8.

Kiireisissä tapauksissa voit tavoitella meitä tekstiviestillä tai laittaa viestiä osoitteeseen info(at)finnhandball.net. Tätä sähköpostia luetaan lähes päivittäin.

 

Kaikille rentouttavaa kesää!

P98 – Teramon turnauksen viimeisessä pelissä harmillinen tappio

Suomi – Kreikka 27 – 32 (16-20)

Vaikka turnauksen viimeisessä ottelussa tuli tappio, niin esitys oli kuitenkin toivoa herättävä. Ottelu oli kaikin puolin tasaväkistä pelaamista, mutta Kreikka maalinteossa tehokkaampi. Toisella puoliajalla päästiin jo yhden maalin tuntumaan, mutta onnetar hymyili tällä kertaa vastustajalle. Lue lisää

P98 – Israel jyräsi Suomen nurin

Israel – Suomi 36 – 22 (15-11)

Lämmin sää Teramossa helli Suomen P98 maajoukkuetta matkalla pelihalliin, mutta alkuvihellyksen tultua israelilainen ukkonen jyrähteli lämpimät ajatukset kylmäksi kyydiksi. Israelin aggressiivinen puolustus ja nopea syöttötyöskentely hyökkäyspäässä oli suomalaisille myrkkyä. Lue lisää

P98 maajoukkueen loppukiri ei riittänyt

Italia – Suomi 34 – 29 (19-12)

Italian Teramossa pelattavan 4-maan turnauksen ensimmäinen ottelu päättyi suomalaisten osalta tappioon. Suomen peli oli tahmeaa tervan juontia koko ensimmäinen puoliaika ja vasta ottelun viimeisellä vartilla rytmi ja taistelutahto teki tuloaan. Italialaisten etumatka oli kuitenkin niin suuri, että sen kuromiseen aika ei enää riittänyt.

”Paljon parannettavaa ja paljon hyvää. Meillä on EM-kisoihin muutamia teemoja joita ajamme täällä sisään. Tämä ensimmäinen ottelu meni pitkälti tuntuman hakemiseen ja siihen nähden onnistuimme kohtuullisesti. Pelituntuman puute korostui siinä, ettemme olleet riittävän kovia yksittäisissä tilanteissa kentän molemmissa päissä. Ottelun loppua kohden kovuus alkoi löytyä ja siksi uskon, että seuraavissa peleissä saamme toteutettua teemoja yhä paremmin.”

 

Tähän päävalmentaja Toni Kallion toteamukseen on helppo yhtyä. Pelaajilla oli lähes kahden kuukauden tauko viimeisistä sarjaotteluista ja edellisestä kansainvälisestä ottelustakin oli jo kulunut vuosi. Suomalaisten otteet olivat liian pehmeitä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Kokemus ja rutiini tämän tason peleihin oli päässyt ruostumaan.

Kesti reilut neljäkymmentä minuuttia, kunnes ruoste oli putsattu ja tekemisen juoni oli löytymässä. Vääntöä ja tälle tasolle tarvittava röyhkeys saatiin esille. Maaliero italialaisiin kaventui, puolustuksessa vastustajaan iskettiin kunnolla kiinni, ja maalintekoon tuli rennompi ote. Italian etumatka kuitenkin riitti ottelun voittamiseen. Nämä ottelun loppuvaiheet antoivat kuitenkin hyvät lähtökohdat seuraaviin otteluihin.

Tämä turnaus on valmistelua tulevaa EM-kisaa varten. Täältä pitää saada se kansainvälinen pelitempo, kovuus ja ryminä. Tätä ajatellen joukkue otti yhden askeleen eteenpäin.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Jasse Kettunen3, Linus Sjöman 2, Isak Lehvonen 5, Linus Lindberg 2, Felix Nilsson 1, Wilhelm Hammarberg 1, Christoffer Thor 4, Atte Marjamäki 1, Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 1, Robin Granlund 4, Leevi Koistinen, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Axel Rehnberg, NiclasKavaleff