P98:lla mainio nousu eilisen pettymyksen jälkeen

Liettua – Suomi 21 – 21 (9-9)

Olipa harvinainen alku Liettuan ja Suomen välisessä ottelussa. Liettua teki ensimmäisen maalin ajassa 7.29, ja Suomi tasoitti 1 – 1 ajassa 11.10. Pitkään pitää miettiä, että vastaavaa olisi koettu. Maalipaikkoja kyllä oli kummallakin joukkueella, mutta vahdit kummassakin päässä, olivat tarkkana. Suorastaan liekeissä.

Suomi lähti peliin korkealla 5-1 puolustuksella, joka ilmeisesti yllätti liettualaiset täysin. Suomen taktiikkana oli sekoittaa vastustajan pelinrakentajan konseptit perusteellisesti, sillä kyseinen pelaaja on Liettuan joukkueen selkäranka. Tässä onnistuttiin muutamaa lipsahdusta lukuun ottamatta mainiosti. Kun peliä oli pelattu vajaa varttitunti, niin suomalaiset siirtyivät johtoon ja olivat lähes koko puoliajan 1 – 2 maalin johtoasemassa. Ote oli mukavasti hallussa. Aivan erän lopussa tuli muutama lipsahdus, ja Liettua pääsi tasoittamaan.

Toisen puoliajan alku on ollut moneen otteeseen tälle joukkueelle tervan juontia. Siitä ei kuitenkaan tällä kertaa ollut pelkoa. Pää pystyssä taisteltiin joka pallosta. Liettua oli erän alkuminuuteilla parin maalin johdossa, mutta se ei heilauttanut suomalaisia mihinkään. Päinvastoin mieheen käytiin kiinni ja hyökkäyspäässä jaksettiin jauhaa niin kauan, että paikka löytyi. Monta hyvää paikkaa tuhlattiin, mutta onneksi sekään ei mieltä horjuttanut.  Pelin viimeiset minuutit olivat katsojalle sen verran tukalia, että nitron ottaminen kävi mielessä. Hyökkäys toisensa jälkeen pysähtyi kummassakin päässä puolustukseen, tai sitten maalivahteihin. Loppujen lopuksi molempien oli tyydyttävä tasapeliin.

Todella ilahduttavaa Suomen osalta oli eilisen ottelun vastoinkäymisten unohtaminen, ja aivan uudella sykkeellä taisteleminen. Peliin suunniteltua taktiikkaa noudatettiin kurinalaisesti. Joka pallosta taisteltiin loppuun asti, ja siitä koko joukkueelle täydet pisteet. Erikoismaininta on kuitenkin annettava maalivahti Leevi Koistiselle. 19 torjuntaa tässä ottelussa on erinomainen suoritus.

Huomenna on joukkueella vapaapäivä. Seuraava ottelu maanantaina Färsaarta vastaan klo 15:00 Suomen aikaa.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen 2, Linus Sjöman 5, Linus Lindberg 2, Isak Lehvonen 1, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg, Christoffer Thor 3, Atte Marjamäki, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 2, Robin Granlund 1.

Suomi aloitti Makedonian EM-kisat tappiolla

Suomi – Viro 21 – 32 (8-13)

EM-turnauksen ensimmäinen ottelu Viroa vastaan ei sujunut oikein toivotulla tavalla. Tappio tuli, vaikka pelillisesti mukana oltiin. Huutava ero tuli maalintekotaidossa. Kaiken lisäksi eteläisen naapurin maalivahdit esittivät niin varmoja otteita, että suomalaisten itseluottamus horjui aika tavalla.

Ottelu ensimmäiset viisi minuuttia oltiin vastustajan kanssa samassa kyydissä. Vuorotahtiin tehtiin muutama maali, mutta sitten Eestin poika repäisi aikamoisen eron. Omaan puolustukseen repesi yllättäviä aukkoja, ja hyökkäyspäässä pommitettiin tolppia ja maalivahtia. Viro sai minuutti minuutilta venytettyä etumatkaansa kuuteen maaliin. Maalintekopaikkoja oli Suomellakin, ja pelillisesti pysyttiin mukana, mutta totuus kuitenkin on, että maalit ratkaisevat. Tauolle mentiin Viron viiden maalin johdossa.

Toinen puoliaika ja viisi minuuttia pelattiin jälleen aivan moitteettomasti, mutta sen jälkeen jostain kumman syystä välimatka vastustajaan taas repesi jopa yhteentoista maaliin. Tällä kertaa virolaiset käyttivät Suomen jäähyjä hyväkseen ja rokottivat nopeilla vastahyökkäyksillä. Peli kuitenkin tasaantui ja Suomen puolustus saatiin hyvään iskuun. Viro oli välillä aika solmussa, mutta pelin henki oli se, että viime hetkellä, ja jopa mahdottomasta paikasta, vastustaja sai tokattua pallon maaliin. Tällaiset maalit lannistivat loppujen lopuksi suomalaiset, ja naapurimaa otti kaksi pistettä yhdentoista maalin erolla.

Ilahduttavaa Suomen pelissä oli se, että tekniset virheet jäivät läpi ottelu siedettävälle tasolle. Viimeaikaisiin otteluihin verrattuna virheiden määrä putosi roimasti. Nyt kun saataisiin nuo mustat minuutit puoliaikojen keskivaiheella kirkastettua, niin tulostakin voidaan odottaa. Tällä tasolla vastustajalle ei voi antaa yhtään ylimääräistä maalia eteen.

Huomenna vastaan tulee kohtuullisen isokokoinen Liettua, ja ei muuta kuin uutta säpinää rattaisiin.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Leevi Koistinen, Felix Nilsson, Jasse Kettunen, Linus Sjöman 3, Linus Lindberg 4, Isak Lehvonen, Niclas Laurent 1, Gusten Montonen 3, Niclas Kavaleff, Wilhelm Hammarberg 4, Christoffer Thor, Atte Marjamäki 1, Axel Rehnberg, Fredrik Karlsson 4, Carl Weurlander 1, Robin Granlund

PS. Tässä hotellissa asuu tällä hetkellä 11 maata pelaajineen, valmentajineen ja huoltajineen. Se näkyy netin käytössä. Tai voitaneen sanoa, että nettiä ei näy suurimmaksi osaksi ollenkaan. Eli tulevien päivien osalta varoitus, raportit tulevat silloin kun täältä pääsee bittimaailmalle.

P98 maajoukkue keskiviikkona kohti EM-kisoja

Suomen nuorten käsipallomaajoukkue P98 matkustaa tulevana keskiviikkona Makedonian pääkaupunki Skopjessa pidettäviin EM-kisoihin. Ottelut alkavat perjantaina, ja kisat päättyvät reilun viikon päästä sunnuntaina. Skopjessa pelaa 11 maata, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon. Suomi pelaa lohkossa A, jossa muut vastustajat ovat Viro, Liettua, Färsaaret, Valko-Venäjä ja Kreikka.

Suomen ottelut:

Pe 20.7. klo 16:00 Suomi – Viro    La 21.7. klo 16:00 Liettua – Suomi    Ma 23.7. Färsaaret – Suomi

Ti 24.7. klo 14:00 Suomi – Valko-Venäjä    To 26.7. klo 14:00 Suomi – Kreikka

Kelloajat paikallisia (Keski-Euroopan aika). Suomessa yhden tunnin lisäys.

Lauantaina ja sunnuntaina (28-29.7.) pelataan sijoitusottelut.

 

EM-kisojen kaikki ottelut striimataan. Euroopan Käsipalloliitto (EHF) tarjoaa oman verkkonsa kautta tämän mahdollisuuden.

EM-KISOJEN STRIIMIOSOITE

http://ehftv.com

 

Makedonian EM-kisoilla on omat nettisivut, josta löytyy päivittäin tarkempaa tietoa kisatapahtumista. Kannattaa tutustua.

EM-KISOJEN NETTISIVUT

https://m20championship2018.mk/

P98 maajoukkue Skopjen/Makedonia EM-kisoihin

Heinäkuun 20.-29. pelataan Makedonian pääkaupungissa, Skopjessa, käsipallon EM-kisat. Viralliselta nimeltään kisat ovat englanniksi EHF M20 Championship 2018. Makedonian lisäksi vastaavanlainen turnaus pelataan samanaikaisesti Montenegrossa. Lue lisää

Käsipalloliitto lomalla, toimisto auki taas 6.8.

Toimisto on suljettuna heinäkuun ja takaisin olemme 6.8.

Kiireisissä tapauksissa voit tavoitella meitä tekstiviestillä tai laittaa viestiä osoitteeseen info(at)finnhandball.net. Tätä sähköpostia luetaan lähes päivittäin.

 

Kaikille rentouttavaa kesää!

P98 – Teramon turnauksen viimeisessä pelissä harmillinen tappio

Suomi – Kreikka 27 – 32 (16-20)

Vaikka turnauksen viimeisessä ottelussa tuli tappio, niin esitys oli kuitenkin toivoa herättävä. Ottelu oli kaikin puolin tasaväkistä pelaamista, mutta Kreikka maalinteossa tehokkaampi. Toisella puoliajalla päästiin jo yhden maalin tuntumaan, mutta onnetar hymyili tällä kertaa vastustajalle. Lue lisää