Kisakallion Käsipallolukio

Suomen Käsipalloliitto aloitti syksyllä 2016 Käsipallolukion yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston, Lohjan Yhteislyseon lukion ja Virkby Gymnasiumin kanssa. Käsipallolukio toimii Suomen Käsipalloliiton valmennuskeskuksen, Kisakallion Urheiluopiston, yhteydessä Lohjalla. Käsipallolukion toiminta on kaksikielistä.

Katso esittely: Käsipallolukio

Tavoite

Käsipallolukion tavoite on mahdollistaa käsipalloilijoiden kehittyminen omien edellytystensä mahdollistamalle tasolle, opiskelua unohtamatta.

Koulu

Suomen Käsipalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat sopineet kouluyhteistyöstä Lohjan Yhteislyseon lukion ja Virkby Gymnasiumin kanssa. Oppilaat suorittavat lukio-opintonsa näissä kouluissa, muiden oppilaiden kanssa samoilla kursseilla. Tavoitteena on, että Käsipallolukion oppilaat valmistuvat ylioppilaiksi neljässä vuodessa.

Harjoittelu

Opiskelijat harjoittelevat ohjatusti Kisakalliossa 16-20 tuntia viikossa. Harjoitukset ovat kestoltaan 1,5-2 tuntia. Harjoittelun pääpainopiste on pelaajan henkilökohtaisessa kehityksessä fyysisesti, teknisesti, pelillisesti sekä mentaalisesti. Ensisijainen tavoite on huippu-urheilijan elämäntapaan kasvaminen.

Harjoittelun tukitoiminnot

Kisakallion Urheiluopiston tarjoamat puitteet mahdollistavat myös hyvät tukitoiminnot harjoitteluun. Testaaminen, fysiikka-, mentaali- ja ravintovalmennus, fysioterapia sekä unen seuranta ovat iso vaikuttava tekijä urheilijaksi kasvamisessa.

Ruokailu, majoitus ja kuljetus kouluun

Opiskelijat pääsevät Kisakalliossa nauttimaan laadukkaasta ravinnosta. Päivän aikana urheilijoille tarjotaan Kisakalliossa aamiainen, välipala ja päivällinen. Lounas nautitaan koulussa.

Majoitus turvallisessa ympäristössä, ympärivuorokautisessa valvonnassa, Kisakallion opiskelijamajoituksessa. Normaalisti opiskelijat majoittuvat kahden hengen huoneisiin.

Käsipallolukio järjestää päivittäisen kuljetuksen koulun ja Kisakallion välillä.

Pelaaminen & seuratoimintaan osallistuminen

Käsipallolukion opiskelijat voivat osallistua seurajoukkuetoimintaan ja peleihin lähtökohtaisesti viikonloppuisin (pe-su).

Haku

Käsipallolukioon haetaan erikseen käsipalloliiton järjestämän haun kautta. Sen jälkeen haetaan Lohjan yhteislyseon lukioon tai Virkby Gymnasiumiin yhteishaun kautta. Opiskelijan tulee päästä lukioon sisään, tämän lisäksi hänen tulee olla aktiivinen käsipallon pelaaja ja olla valmis sitoutumaan Käsipallolukion päivittäiseen harjoitteluun.

Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä: https://finnhandball.net/tiedotteet/haku-kasipallolukioon-avattu/

Ota yhteyttä:

Ken Sirenius
ken.sirenius(at)finnhandball.net

+358406746307