KUTSU TASO 1 -VALMENTAJAKOULUTUKSEEN

Suomen Käsipalloliitto järjestää Kisakallion Urheiluopistolla Tason 1 -valmentajakoulutuksen kaudella 2017-2018. Koulutuksen kesto on kolme viikonloppua (72 h)

Koulutuksen aikataulu

 1. Viikonloppu:                     6.-8.10.2017
 2. Viikonloppu:                     17.-19.11.2017
 3. Viikonloppu:                     19.-21.1.2018

Valmentajakoulutuksen taustaa

Suomen käsipalloliiton valmentajakoulutusjärjestelmä uudistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, kun liitto otti käyttöön Ruotsin Käsipalloliiton koulutusjärjestelmän Tränarskolan (TS). Seuraava uudistus tehtiin vuonna 2016 kun valmennusjärjestelmään lisättiin valmentajan profilointi sekä mahdollisuus alusta lähtien käydä tiettyä koulutuspolkua.

Vuonna 2013 käsipalloliitto otti käyttöön valmentajalisenssijärjestelmän, jolla valmentajakoulutus muuttuu pakolliseksi kaikille seurassa valmentaville. Näin takaamme parhaan mahdollisen laadun pelaajakehitykseen. Valmentajalisenssijärjestelmä pohjautuu EHF:n laatimiin lisenssivaatimuksiin.

Avainasemassa koulutuksissa on pelaajakehitys. Pelaajakehitykseen pystyy vaikuttamaan vain ja ainoastaan valmentaja, ja valmentajan osaaminen puolestaan kehittyy vain laadukkaalla valmennuskoulutuksella.

Käsipalloliiton valmentajakoulutusjärjestelmä sisältää viisi tasoa:

 1. Starttikoulutus
 2. Valmentajakoulu taso I
 3. Valmentajakoulu taso II
 4. Valmentajakoulu taso III
 5. EHF Master Coach

Lisäksi on mahdollista kouluttautua ammattivalmentajaksi Kisakallion urheiluopistolla VAT-ohjelmassa (Valmentajan ammattitutkinto).

Koulutuksen sisältö ja kohderyhmä

Valmentajakoulun (Tränarskola) Taso I pitää sisällään johdatuksen Valmentajakoulun perusideologiaan: harjoittelun progressiivisuuteen, ikäkausikohtaiseen harjoitteluun sekä koordinatiivisten taitojen harjoitteluun.

Koulutuksen sisältö:

 • Valmennusoppi: valmennuksen progressiivisuus, motoriset ja koordinatiiviset perustaidot, ikäkausikohtainen harjoittelu, fysiikkaharjoittelun perusteet
 • Valmentajuus: minä valmentajana, kehittyminen, oppiminen, ryhmän ohjaaminen, ymmärrys valmennustoiminnasta: Olen olemassa pelaajiani varten
 • Käsipallon perustaidot: henkilökohtainen hyökkäys- ja puolustustekniikka, maalivahtipelaamisen perusteet
 • Harjoituksen suunnittelu

Voit osallistua koulutukseen, jos olet suorittanut Käsipallovalmentajan Starttikoulutuksen tai Suomen Valmentajat ry:n järjestämät Vammat Veks! ja Liiketaitokoulutukset. Taso 1 -koulutus on tasokoulutusten ensimmäinen porras ja koulutus suuntautuu suurimmaksi osaksi lapsikäsipalloon (12-ikävuoteen asti). Jotta pääset jatkamaan koulutuspolussa eteenpäin, tulee sinun suorittaa hyväksytysti Taso 1 -koulutus.

Hinta

Käsipalloliitto tarjoaa TASO 1 -koulutuksen valmentajille. Ilmoittamatta pois jääneiltä tai kurssin kesken jättäneiltä laskutetaan viikonlopun kurssimaksu 200€.

Alustava ilmoittautuminen TASO 1 -valmentajakoulutukseen - Viimeinen ilmoittautumispäivä 31.5.2017

Tiedustelut

Jos sinulla on kysyttävää koulutuksesta, ota rohkeasti yhteyttä:

Jaakko Horelli

Koulutuspäällikkö, Valmentaja

Suomen Käsipalloliitto

+358 40 631 4154

jaakko.horelli@finnhandball.net