Yli-ikäisen poikkeuslupamenettely

Yli-ikäisen pelaajan poikkeuslupailmoitus

Seura voi ilmoittaa kirjallisesti Käsipalloliiton osoittamalla lomakkeella korkeintaan vuoden yli-ikäisen pelaajan käyttämisestä tietyssä juniorijoukkueessaan B-F -ikäluokissa. Ilmoitettu pelaaja ei saa pelata otteluita missään muussa joukkueessa pois lukien mahdollinen haastajasarjan joukkue, mikäli muut edellytykset täyttyvät (korkeintaan vuoden yli-ikäinen, ei K1-kiinnitystä). Yli-ikäisen poikkeusluvalla pelaava ei saa pelata myöskään aikuisten sarjoissa.

Joukkue voi nimetä yhtä ottelua kohden pöytäkirjaan korkeintaan kaksi yli-ikäiseksi ilmoittamaansa pelaajaa. Ilmoitettu pelaaja on merkitty tulospalveluun tunnuksella YP pelaajan nimen perään.

Poikkeuslupa ilmoitetaan erillisellä lomakkeella (alla). Poikkeusluvan voi ilmoittaa ainoastaan liitolle nimetty juniorivastaava.

Poikkeusluvan ilmoituslomake

Yli-ikäisen poikkeuslupa ilmoitetaan alla olevalla lomakkeella.
Yli-ikäisen poikkeuslupailmoitus (B-F-juniorit) -lomake

Ali-ikäisen poikkeuslupamenettely

Ali-ikäisen pelaajan poikkeuslupailmoitus

Seura voi ilmoittaa kirjallisesti Käsipalloliiton osoittamalla lomakkeella B-juniori-ikäisen pelaajan pelaamisesta aikuisten kilpasarjoissa. Ilmoitettu pelaaja saa pelata aikuisten sarjojen lisäksi vain yhdessä juniori-ikäluokassa. Juniori-ikäluokka merkataan lomakkeeseen ja liitto siirtää merkinnän pelaajalle tulospalvelussa. Ilmoituksen voi tehdä missä vaiheessa kautta tahansa ja se on voimassa ilmoitushetkestä lähtien kauden loppuun saakka.

Mahdolliset siirrot aikuisten sarjojen joukkueissa määräytyvät voimassa olevien säädösten mukaan.

Kilpailukutsun mukaisesti tulevalla kaudella 2017-18 2001- syntyneistä ei ilmoitusta tarvita.

Poikkeusluvan ilmoituslomake

Ali-ikäisen poikkeuslupa ilmoitetaan alla olevalla lomakkeella.
Ali-ikäisen poikkeuslupailmoitus (B-juniorin lupa aikuisten kilpasarjoihin) -lomake

Ikärajaisten kilpailujen poikkeussääntö

Ikärajaisten kilpailujen poikkeussääntöä voidaan käyttää pelaajalle, jonka seuralla ei ole joukkuetta pelaajan omassa tai vanhemmassa ikäluokassa. Pelaajan on ilmoitettava poikkeussäännön käytöstä Käsipalloliiton osoittamalla lomakkeella ennen kuin hän on edustuskelpoinen toisessa seurassa omassa tai vanhemmassa ikäluokassa. Pelaaja voi käyttää poikkeussääntöä vain yhteen joukkueeseen kaudessa.

Pelaaja säilyttää edustusoikeutensa omassa seurassaan muilta osin.

Ikärajaisten kilpailujen poikkeuslupa tulee voimaan heti, kun alla oleva lomake on täytetty ja lähetetty liitolle.
Ikärajaisten kilpailujen poikkeussäännön käyttöönotto -lomake