Tekniikkapassi ja Tekniikkamestaruuskilpailut

Pallon hallinta ja henkilökohtainen tekniikka on käsipallon osaamisen ydintä. Joukkueen harjoituksissa pallonhallintaa harjoitellan joko henkilökohtaista tekniikkaa vaativissa harjoitteissa tai aika usein kollektiivisissa harjoitteissa. Ylimääräinen tekniikkaharjoittelu on kuitenkin erittäin tärkeää. Kaikki hyvät pelaajat ovat erinomaisia pallotaitureita ja tehneet tekniikkaharjoitteita paljon myös omalla ajallaan. Pallon kanssa temppuilu tulisi kuulua jokaisen junioripelaajan harjoitusohjelmaan.

Käsipalloliitto on kehittänyt junioreiden Tekniikkapassin motivoimaan junioreita tekniikkaharjoitteluun. Ikäluokille B – D järjestetään lisäksi Suomemestaruuskilpailut tekniikkaosaamisessa.

Pujottelu

Tekniikkapassi

 • Tekniikkapassi

  Tekniikkapassiin kirjataan lajien suoritusmerkinnät. Pronssitason suorituksen tehtyään pelaajan passiin merkitään rasti pronssitason kohdalle. Kun pelaaja saavuttaa hopeatason suorituksen, hän saa merkinnän valmentajalta hopesarakkeeseen jne. Saavutettuaan kultatason jokaisessa lajissa pelaaja saa Käsipalloliitosta Tekniikkakingi-kangasmerkin. Kultapallo-taso on ylimääräistä haastetta. Suorituskortti on sekä suomeksi että ruotsiksi.

  Suorituskortti

  Prestationskort

  Tuomarimerkkien tulkitseminen
  Mini-, F- ja E-juniorit voivat opetella tuntemaan tuomarimerkkejä ja niiden selityksiä. Tulosta oheinen lomake treenihin.

  SÄÄNTÖJEN JA TUOMARIMERKKIEN TUNTEMUSTA

Tekniikkamestaruuskilpailut

Tekniikkaosaamisesta järjestetään vuosittain tekniikkamestaruuden SM-kilpailut. Lajeina on osittain samoja lajeja kuin tekniikkamerkkisuorituksissakin, mutta koska lajit tulee olla objektiivisesti mitattavissa, kilpailuissa on hieman eri lajit. Kilapilut järjestetään kahdessa osassa: B- ja C-juniorit sekä D-E-juniorit.

Kilpailulajit
– Pallonkäsittely (pujottelu)
– Kovuusheitto
– Tarkkuusheitto
– Puolustusliikkuminen
– Syöttelynopeus
– Avaussyötöt
– Kuljettaminen ja maaliinheitto

Kilpailun järjestäminen
Seura voi anoa Suomen Käsipalloliitolta järjestämislupaa. Lupaa anotaan keväällä/kesällä aina seuraavalle pelikaudelle. Toimitsijatarve on ilmoitettu lajikohtaisissa ohjeissa. Seura hankkii itse varusteet ja tulospalvelun paikalle (vähintään laser-tulostin). Käsipalloliitto määrää kilpailun päätuomarin ja kouluttaa toimitsijat. Lisätiedot nuorisovastaavalta.

Tekniikkamestaruuskilpailut kaudella 2014 – 2015
Haluaako seurasi järjestää kilpailut? Ota yhteys liiton toimistoon!

Katso Petra Frimanin tekemä video vuoden 2012 Tekniikkamestaruuskilpailuista:

SM-tekniikkamestaruuskilpailut 2012, Siuntio

Tekniikkaharjoitteita teemoittain – treenaa vaikka kotona